• NL
  • EN

 BEL ONS: +31 (0)45-5748190     |

 

U bent hier

4 draads resistief touchscreen

4 draads Resistief Touchscreen:

ATouch's 4 draads Resistive Touchscreen is een van de meeste uitgebreide applicaties. De touchscreen functioneert door middel van diverse 
 lichamelijke aanrakingen zoals een vinger, elke type handschoen etc. Het scherm is bestand tegen vloeistoffen,vuil en vet en het functioneert in de meest vervuilde omgevingen. Het 4 draads resistive scherm wordt tevens gekenmerkt door een hoge betrouwbaarheid en accuratesse met als voordeel zeer laag geprijsd. Hierdoor is het meest populaire touchscreen en voor allerlei doeleinden en speciaal voor mobiele toepassingen (PDA's etc.) te gebruiken. 
ATouch 4 draads Resistive Touchscreen ondersteunt RS-232 & USB interfaces voor: LCD Display (6.4"- 19") en CRT Flat Display (17"-21").

 

touch sensor

De voordelen van de 4 draads Resistive Touchscreen: 

- Lage kostprijs 
- Aanraakmogelijkheden middels vinger, handschoen of styluspen 
- Zeer hoge nauwkeurigheid 
- Duurzaam en betrouwbaar 
- Vet, vuil en vloeistofbestendig

 

Het principe van het 4 draads Resistive Touchscreen: 

Het 4 draads resistive Touchscreen heeft een twee laags structuur,

1. Het ITO glas heeft aan de binnenkant aan één zijde een resistieve ITO coating.
2. Een dikke polyester ITO film is strak over het glas aangebracht. Deze PET filmlaag is verstevigd met een duurzame coating aan de buitenkant en aan de binnenzijde is een ITO coating aangebracht. 
3. Het ITO glas en de ITO film worden gescheiden door kleine transparante geïsoleerde puntjes.

sensor workspic

Zodra het scherm wordt aangeraakt, wordt de ITO film aangeraakt. Dit contact met het ITO glas is een elektronisch contact. Deze produceert een voltage en is de analoge voorstelling van de aangeraakt positie. 
In het resistive scherm is het ITO glas opgezet als de Y-as en de ITO film als de x-as. De microprocessor van de controller bevat +5V voltage aan de linkerkant van de x-as (XL)op de ITO film, het voltage verlaagt uniform met de rechter x-as (XR). In hetzelfde proces bevat de microprocessor +5V voltage aan de bovenkant van de Y-as (YU) op het ITO glas en de voltage verlaagt uniform aan de onderkant van de Y-as (YD) in nul voltage. Als het scherm niet wordt aangeraakt, detecteert de controller het voltage op het ITO glas/ ITO film als een nul voltage. 

 

4wr controller