• NL
  • EN

 BEL ONS: +31 (0)45-5748190     |

 

U bent hier

Surface Capacitive

Surface capacitive:

Capacitief staat bekent om de grote duurzaamheid, optische helderheid en aanraakgevoeligheid. Capacitief draagt zorg voor een uitzonderlijke aanraakflexibiliteit, corresponderend met een grote variatie van touch-inputs.

 

Werking:

Analoge capacitieve touchscreens zijn gemaakt door toepassingen van conductieve coatings aan een heldere glassensor. De spanning wordt over de vier hoeken verdeeld over de X- en Yas. Als het scherm buiten gebruik is, verspreiden de elektroden de spanning, waardoor een uniform veld onstaat. Als een vinger het scherm aanraakt, herkend het veld dit als een verstoring.
Let op: Het scherm kan alleen ontladen bij gebruik van de blote vinger! Dus niet door een handschoen.  De X-Y coordinatie van de aanraking is uitgezonden vanuit de controller naar de serieële- of de USB-poort van de computer.
 

surface capacitive

 

Omdat het capacitieve scherm volledig ingesloten kan worden, bij inbouw in de monitor, is het touchscreen duurzaam en resistent tegen verontreinigingen zoals water, stof, modder en vet.  Dit valt onder klassering IP65.
Dit maakt alle capacitieve touchscreens ideaal voor veeleisende omgevingen zoals; winkeldisplays, spel, verkoop, publiekskiosken en industrieële toepassingen.

De “vandaalbestendighied” kan eventueel verder verhoogd worden door toepassing van een dikker capacitief scherm. Deze zijn verkrijgbaar in 3-6 en 9 mm dikke glaslaag.

Let wel, tegenwoordig wordt eerder gekozen voor de pcap variant daar deze ook met handschoen werkt, multitouch is en nog betrouwbaarder is.